Délutáni falatozáshoz, vacsorára és vendégváráshoz is remek választás egy gondosan összeválogatott sajttál. Ehhez természetesen nem kell az egész várost végigjárnunk, hogy megtaláljuk a legkülönlegesebb fajtákat, elég, ha változatos repertoárt állítunk össze, amiben mindenki megtalálja a kedvencét. Egy alap tál esetében mindig jó választás egy érett camembert, egy darabka édesebb gorgonzola, a félkemény sajtok közül egy ementáli, és esetleg egy érettebb gouda sajt. Ha keményebb sajtokat is szeretnél tálalni, akkor biztosra mehetsz egy érett parmezán sajttal, amihez kísérőnek tökéletes egy fűszeres olívabogyó-válogatás, esetleg szőlő és dió is. A sajtokhoz finom borok is dukálnak, ebben az esetben érdemes ezeket a párosítási szabályokat figyelembe venned:

  • a portói édessége és testessége tökéletesen kiegészíti a kék sajtokat
  • a prosecco buborékai remekül lágyítják a kemény parmezán sajt sósságát
  • a gouda díós ízéhez passzol egy testes cabernet sauvignon
  • az egyszerre édes és kissé sós Gruyere sajthoz válassz gyümölcsös chardonnay-t
  • a krémes ricotta imádja a savanykás rizlinget
  • a brie sajtok ízeit a pinot noir biztosan nem fogja elnyomni
  • a lágy mozzarella szinte táncra perdül a szürkebaráttal
  • a savanykás kecskesajtokat tökéletesen kiegészíti egy sauvignon blanc

Ezekkel a párosításokkal nem tudtok melléfogni, és biztos vagyok benne, hogy bárkit elkápráztathattok velük. Természetesen a sajtok gusztusos tálalásról sem szabad megfeledkeznünk, amihez ajánlom figyelmetekbe a webshopban is elérhető Boska mini sajtkészletet, a barátaim kedvenc Boska sajtszeletelőjét, és a vendégvárásra tökéletes Gusta kínálóállványát.

0
KOSÁR
  • Nincsenek termékek a kosárban.