A Valentin-napot sokan sokféleképpen ünneplik: vannak, akik ajándékot vesznek a párjuknak, akadnak, akik élménnyel lepik meg a szerelmüket, megint mások ekkorra időzítik az eljegyzést, egyesek pedig beérik egy csokor virággal. De – bármekkora klisé is –, a Valentin-napnak mindenképp kötelező eleme a romantikus vacsora, és ahhoz, hogy az ne legyen lapos és elcsépelt, elég néhány apró részletre ügyelned. Utóbbihoz adunk néhány hasznos tanácsot a blogcikkünkben.
Koncentrálj a hangulatra!
Az első és legfontosabb szabály, hogy ne görcsölj rá a vacsorára, és ne most akard bizonyítani konyhatündér mivoltodat, mert azzal garantáltan oda a romantika. Nem az a fontos, hogy idő tekintetében mennyit készülsz az estére – itt és most a gesztuson van a hangsúly, ráadásul a külsőségek kihangsúlyozásával, hiszen a cél a romantikus hangulat megteremtése. A vacsora legyen gyertyafényes, a tálaláshoz pedig használd a legszebb eszközeidet.
Etesd és szeresd!
Az etetés az egyik szeretetnyelv, így nagyon is alkalmas arra, hogy kifejezzük vele az érzéseinket – de most véletlenül sem a nagymamás szeretetre gondolunk! Valentin-napon érdemes némi erotikát belevinni az evésbe, amiben az olyan klasszikusan szexi fogások segítenek a legtöbbet, mint például a fondü, hiszen az ízléses kerámiatálkákban szervírozott különféle mártogatósok remek választásnak bizonyulnak a romantikus hangulat fokozására. A közismerten vágyfokozóként is működő csokoládé kombinálása eperrel, szőlővel, banánnal és egyéb gyümölccsel egyszerűen telitalálat.