A konyhámban heti szinten készülnek pizzatészta alapú finomságok. A gyerekeim azért szeretik, mert változatosan lehet elkészíteni őket, én pedig azért, mert gyorsan és egyszerűen kivitelezhetők, még akkor is, ha a tészta elkészítése is az én feladatom.  

Ha szívesen néznétek szembe olyan konyhai kihívásokkal, mint az otthoni pizzasütés, akkor megosztom Veletek a saját tapasztalataimat. 

Talán az egyik legfontosabb, hogy mindig jó minőségű alapanyagokból készítem a tésztát, és ehhez a hozzávalókat a megfelelő mennyiségben keverem az alapba. A feltét már csak hab a tortán.  Mi mindenféle ízesítésűt szívesen fogyasztunk, legyen szó akár francia sajtosról, olasz sonkásról, szalámisról vagy tonhalasról egy kis olívabogyóval.  

Mik lehetnek a legnagyobb hibák, amiket elkövethetünk a pizzatészta készítése során? 

  • nem megfelelően adagoljuk a hozzávalókat 
  • elkapkodjuk a kelesztést
  • rosszul nyújtjuk a pizzatésztát 
  • nem megfelelő hőmérsékleten sütjük 

Ezzel a szuper pizzarecepttel otthon is igazi olasz hangulatot tudtok teremteni: 

Hozzávalók

  • 500 g finomliszt
  • 0.5 ek só (tengeri)
  • 0.5 ek barna cukor
  • 2 ek olívaolaj (extra szűz)
  • 325 ml víz (langyos)
  • 1 tasak (7 gr) instant élesztő

Elkészítés

1.    A langyos vizet elkeverjük a cukorral, az élesztővel, az olívaolajjal, és hagyjuk pár percig állni.

2.    Ezalatt a lisztet közvetlenül a gyúródeszkára szitáljuk, hozzáadjuk a sót, kissé összekeverjük vele, és egy mélyedést alakítunk ki a közepén.

3.    Az élesztős vizet adagokban a mélyedésbe öntjük, és egy villával, körkörös mozdulatokkal beledolgozzuk a lisztet.

4.    Ha némileg már összeállt így a tészta, akkor folytassuk lisztezett kézzel, és nagyon alaposan gyúrjuk, míg szép homogén tésztát kapunk.

5.    A tésztát egy lisztezett tálba tesszük, a tetejét is kissé meglisztezzük, nedves konyharuhával letakarjuk, és hagyjuk, míg kb. a duplájára megkel (1-1,5 óra).

6.    Ekkor kiborítjuk a lisztezett deszkára, és egy kicsit átgyúrjuk, hogy kijöjjön belőle a levegő.

7.    Kettőbe osztjuk, vagy több kisebb adagra, és aszerint, hogy mit szeretnénk, tovább dolgozunk vele.

8.    Kinyújtjuk kb. fél cm vastagra, pizzasütőlemezre vagy hagyományos sütőlapra tesszük (minél vékonyabb legyen!), és 10- 15 percig pihentetjük. Utána pizzaszósszal megkenjük, tetszőleges feltétet pakolunk rá. 

9.    Majd a lehető legnagyobb hőfokon (ami csak elérhető a sütőnkben) előmelegített sütőben, kb 10 perc alatt megsütjük.

A kész pizzákat a webshopban is elérhető pizzavágóval és pizzaszervírozóval szoktam tálalni, melyek segítségével ízlésesen tudom szervírozni a szeleteket a kedvenc tálalódeszkánkra és a hozzá tartozó pizzás tányérjainkra. Mindkét konyhai kiegészítő acélból készült és mosógépben is mosható. 

0
KOSÁR
  • Nincsenek termékek a kosárban.