A közös főzés remek lehetőség arra, hogy a párok együtt töltsék el az időt, miközben nagyokat beszélgetnek és finomakat alkotnak. Már a bevásárlásnál feloszthatják a feladatokat, hogy ki és mit szerezzen be, illetve az előkészítésnél is érdemes ütemtervet készíteni az egyes folyamatok kivitelezésére. Ilyenkor akár többfogásos menü is kerülhet az asztalra, de apróbb falatkák elkészítése is tökéletes választás egy fárasztó nap után.
Mi nagyon szeretjük a különböző mártogatós finomságokat, amiket már rutinszerűen készítünk el, melyek akár vendégváró falatkáknak is gusztusosak és ízletesek. Ismerjétek meg a TOP 3 kedvencüket, amiket mindenki a saját szájíze szerint ízesíthet:
1. TEJFÖLÖS
Ehhez mindössze egy bögre tejfölre van szükség, amivel összekeverünk egy evőkanál friss kaprot, hozzáadunk egy evőkanál citromlevet, 1 gerezd fokhagymát, amit egy csipetnyi sóval és borssal keverve ízesítünk. A lehető legegyszerűbb és talán legfinomabb mártogatós, aminek az uborka és a sárgarépa hozza ki legjobban az ízét.
2. KÉKSAJTOS
Vegyünk 150g krémsajtot, amibe morzsoljunk bele 75g kéksajtot, majd öntsük össze 2dl tejföllel, és passzírozzunk bele egy gerezd fokhagymát. Addig keverjük a mártást, amíg krémes nem lesz, ha túl sűrűnek találjátok, akkor egy kis tejjel is tudtok lazítani az állagán. Isteni zellerrel, sárgarépával és különböző paprikákkal is.
3. ZÖLDFŰSZERES
Keverjünk össze egy csésze joghurtot 2 evőkanál frissen vágott petrezselyemmel, 1 evőkanál korianderrel és 1 evőkanál metélőhagymával. Ehhez adjunk hozzá egy gerezd fokhagymát, 1 evőkanál citromlevet és csipetnyi sót, borsot. Ezt inkább sós falatkákkal ajánlom, de természetesen zöldségek is jól kiegészíthetik az ízeket.
A terítéshez szuper kiegészítő a webshopban is elérhető Lazy Susan forgódeszka, amiben a mártások, chipsek, zöldségek, különböző magok is gusztusosan elhelyezhetőek a tálaláskor.