Úgy tartják, hogy az életet a barátságok teszik igazán vidámmá és boldoggá, a barátságokat pedig ápolni kell, aminek remek módja a kerti parti. Ahogy berobban a tavasz, eleve megnövekszik a jó kedv, örömmel tölt el minket a napsütés, a madárcsicsergés, a zöldülő lombok látványa, a szirmot bontó virágok illata – na meg az, ha mindezt a barátaink társaságában tapasztalhatjuk meg a kertben üldögélve, egy pohár sörrel, fröccsel, üdítővel a kezünkben, finom falatokat majszolva, jókat beszélgetve, nagyokat nevetve. Ahhoz, hogy ez az élmény teljes legyen, mindössze pár praktikus holmira van szükség – jelen blogcikkünkben az ízléses és praktikus fogások témakörét boncolgatjuk.
Finom falatok minden mennyiségben
A baráti összejövetelekre több szempontból is nagyszerű ötlet különféle tapasokkal és mártogatósokkal készülni. Padlizsán, avokádó, tojás, cukkini – ezekből tényleg pikkpakk összedobható egy finom krém, továbbá sonka, kolbász, sajtok, olívabogyó, és még folytathatnánk a sort, mi minden kerülhet egy gondosan összeválogatott tálra.
Miért jó választás a tapas és a mártogatós?
A tapas és a mártogatós elkészítése egyrészt nem igényel egész napos sürgést-forgást a konyhában, másrészt a változatosság gyönyörködtet, ráadásul az is mellette szól, hogy a sokféle falatnak köszönhetően nehézség nélkül járhatunk a különféle ételérzékenységekkel élő vagy éppen diétázó barátaink kedvében, sőt a vegetáriánus és vegán cimboráinknak sem maradnak éhesek. Ha van pár vendégváró szettünk – amilyen például a GUSTA 5 darabos kínálókészlete –, pillanatok alatt terülj-terülj asztalkámat varázsolhatunk a vendégeink elé. A hagyományos kerámiatálkák mellett az említett készlet nagy előnye, hogy több funkciót is elláthat: ha éppen nem kencéket és mártogatni való zöldségeket kínálunk bennük, mécses- és gyertyatartónak is tökéletesen megfelelnek, amivel még hangulatosabbá tehetjük az estébe nyúló kerti partit.